Other Products

N'licious Yang Delicious (118 kebaikan dalam 1) !!
Bismillah...

Excited sangat nak annouce produk baru Sahajidah Hai-O Marketing (SHOM) iaitu .....
N'licious!

SHOM kalau tak keluarkan produk killer memang tak sah, subhanallah

Apa yang menyebabkan MKay cakap sedemikian. Jom kita tengok apa KELEBIHAN N'licious ni:


Bayangkan terdapat 118 jenis buah-buahan, sayur-sayuran, herba dan cendawan terpilih yang diadunkan menjadi 1 di dalam N'licious ni...subhanallah


Antara ramuan N'licious:

Kubis
Kangkung
Sawi Hijau
Bok Choy
Kubis Bunga
Kailan Cina
Bayam Okinawa
Pak Choi
Bayam Malabar
Brokoli
Salad Asparagus
Daun Keledek
Lobak Putih
Lobak Merah
Kentang
Alfalfa
Taugeh Hijau
Taugeh Merah
Taugeh Hitam
Taugeh Kuning
Pucuk Kacang
Kacang Pis
Timun
Gherkin
Saderi
Rumput
Rebung
Keledek
Lada Loceng
Lada Hijau
Pakis Sarang Burung
Terung
Salad Taiwan
Amaranth
Kacang Edamame
Saderi Cina
Bayam
Kubis Nappa
Bunga Rape
Kekwa Mahkota
Kundur
Labu
Timun Kirby
Peria
Labu Span
Asparagus
Jagung
Burdock
Salad
Anggur Madeira
Agar-agar Nori
Rumpai Laut
Agar-agar Telinga
Halia
Anggur
Tembikai Mino
Limau Gedang
Tembikai Hami
Buah Kiwi
Buah Naga Merah
Buah Markisa
Lemon
Pir
Nenas
Betik
Longan
Laici
Mangga
Tembikai Blewah
Epal
Strawberi
Tembikai
Tomato
Buah Plum
Mulberi
Bullace
Avocado
Kelapa
Jambu Batu
Tebu
Oren
Limau
Nacterine
Kepingan Angelica
Ashitaba
Kepingan Astragalus
Akar Ginseng Korea
Keladi
Gojiberi
Codonopsis
Delima
Beri Hawthorn
Kurma Merah
Kurma Hitam
Likoris
Cendawan Ganoderma
Mesona Cina
Yuzu
Keladi Henan
Pakis Ayam Emas
Akar Anemarrhena
Akar Manyprickle Acanthopanax
Qian Nian Jian
Taxillus
Rumput Bambu
Akar Achyranthes
Biji Ligustrum
Poria
Pisang
Cendawan Tiram
Cendawan Jarum Emas
Cendawan Batu Karang
Cendawan Erynjii
Brunashemeji
Cendawan Bunga Kubis
Cendawan Butang
Cendawan Shitake

Mengandungi enzim bermutu tinggi dari Taiwan sebagai kondisioner makanan yang dibenarkan.


*** Kaya dengan enzim yang berkualiti dan penting untuk setiap individu

*** Dihasilkan dari Teknologi Fermentasi 3 Peringkat

*** Mengandungi semua 5 warna yang diperlukan dalam diet pelangi harian kita

*** Inovasi pembungkusan cecair dalam sachet untuk memudahkan kita terus minum begitu sahaja atau bancuh dalam air yang mudah larut

*** Disahkan HALAL oleh Jakim

TAHU TAK MENGAPA ENZIM PENTING DALAM TUBUH BADAN KITA?

1. Enzim adalah ASAS kepada setiap benda hidup yang berfungi sebagai pemangkin dan terlibat dalam setiap proses biologi dalam badan manusia
2. Enzim didalam badan merosot sesuai dengan peningkatan usia 
3. Pengambilan enzim dalam makanan adalah sangat terhad kerana enzim ini wujud dalam makanan mentah.  Apabila makanan dimasak atau dipanaskan, proses pengoksidaan memusnahkan banyak enzim dalam makanan tersebut
4. Enzim berkait rapat dengan PENCERNAAN, KECERGASAN, IMUNISASI & ANTIOKSIDAN


TAHU TAK APA KEBAIKAN MAKAN SAYUR-SAYURAN DAN 
BUAH-BUAHAN SETIAP HARI?

* Mengurangkan risiko kanser
* Mengurangkan risiko mendapat penyakit jantung, darah tinggi, katarak, semput dan penyakit peparu
* Menggalakkan penuaan yang sihat
* Menguatkan tulang dan gigi
* Menguatkan daya ingatan
* Menjaga kesihatan saluran kencing
* Mengelakkan kegemukan dan obesiti
* Menggalakkan paras gula yang sihat
* Meningkatkan imunisasi badan


PERNAHKAH KITA TERFIKIR MENGAPA BUAH-BUAHAN DAN SAYUR-SAYURAN BERWARNA-WARNI?


Ini adalah kerana wujudnya FITONUTRIEN


Warna pada makanan ternyata bukan hanya untuk hiasan semata. Fitonutrien, atau sering juga disebut fitokimia adalah suatu komponen yang bertanggung jawab memberi warna, rasa, dan aroma dari suatu jenis makanan. Fitonutrien (phytonutrient) berasal dari bahasa Yunani, phyto bererti tanaman.Fitonutrien hanya ditemukan pada makanan yang berasal dari tumbuhan terutama sayur, buah, kacang-kacangan, dan teh.
Berbeza dengan karbohidrat, protein, lemak, vitamin, dan mineral, fitonutrien sebenarnya bukanlah zat gizi esensial yang diperlukan oleh tubuh. Meskipun begitu, fitonutrien dapat membantu mengurangi risiko penyakit dan membantu tubuh bekerja secara maksimal. Lebih dari 25. 000 fitonutrien ditemukan di makanan. Kita disarankan untuk mengambil jenis makanan yang beraneka ragam, terutama sayur buah yang memiliki bermacam-macam warna, untuk mendapat manfaat dari masing-masing fitonutrien yang ada pada makanan tersebut. Secara dasarnya, fitonutrien dapat membantu mencegah penyakit dengan cara:
  • Berfungsi sebagai antioksidan
  • Memaksimalkan kerja sistem imun
  • Membantu memenuhi keperluan vitamin (terutama vitamin A)
  • Memicu kematian sel kanser,
  • Memperbaiki struktur DNA yang rosak karena radikal bebas
  • Mendetoksifikasi senyawa karsinogen dari tubuh
(credit https://hellosehat.com/mengenal-fitonutrien-beda-warna-makanan-beda-nutrisi/)



SIAPA YANG BERPOTENSI MENGAMBIL N'LICIOUS?



CADANGAN HIDANGAN N'LICIOUS

Larutkan 1 paket N'Licious ke dalam 100ml air sejuk/air suam (di bawah 40'C)
Minum 1 atau 2 kali setiap hari sebelum atau selepas makan.

Setiap 1 sachet terdapat
39kcal energy
9.8g serat karbohidrat
8g gula

1 kotak ada 20 sachets.
Harga promosi RM179 per box.


JADI SUDAH AMBIL SAYUR-SAYURAN DAN BUAH-BUAHAN HARI INI?

Whatsapp MKay
013-2288703


Ada Apa Dengan Herba Maharani???



Alhamdulillah produk ni memang laku keras sehingga selalu habis stok seluruh Malaysia hehe....Nama penuhnya, Beijing Te Zhi Bai Feng Wan..........tapi nama glamour nya Herba Maharani :-)

Antara khazanah perubatan dan amalan kesihatan tertua khusus untuk wanita. Ramuan khasnya telah menyerlahkan kehebatan dan ketrampilan wanita dari zaman dulu-dulu sehingga lah kini. Herba Maharani masih tetap menjadi pilihan utama dalam penjagaan kesihatan dan kecantikan wanita di seluruh dunia. Amalan berterusan akan manfaatkan kesihatan keseluruhan.

Ramuan Utama:
  • Wuji / Pati Ayam Hitam (Gallus Gallus Domesticus)
  • Cornu Cervus Nippon
  • Pelbagai jenis herba Cina yang bernilai
Fungsi dan kelebihan Herba Maharani:
  • Memperkukuhkan kesihatan
  • Melancarkan peredaran darah
  • Menyelaraskan kitaran haid yang tidak teratur / irregular period flow
  • Mengurangkan masalah ketidaksesuaian semasa tempoh haid seperti senggugut / period pain
  • Mengurangkan masalah keputihan
  • Rawatan herba (natural) untuk membantu kesuburan rahim wanita.
  • Menguatkan dan mengecutkan otot-otot rahim, sistem peranakan dan amalan selepas bersalin
  • Melambatkan jangkamasa menopause dengan mengaktifkan hormon estrogen, progesterone dan androgen wanita
  • Membantu sistem organ dalam tubuh untuk berfungsi dengan baik, menjadikan badan lebih kepada awet muda (anti penuaan) dan lebih cantik
  • Membantu menegang dan memberi keanjalan pada kulit, seperti sekitar payudara, ovari dan kawasan perut selepas bersalin
  • Meningkatkan kadar metabolisme badan
  • Mengurangkan keletihan dan kelesuan pada badan
Cara pengambilan Herba Maharani:


Cara makan Herba Maharani yang disyorkan adalah 25-50 biji pil kecil sekali sehari. Mulakan makan Herba Maharani hari pertama selepas period (datang haid). Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan. In case hendak ambil pada waktu malam pun boleh.

Makan mestilah bersama air suam.

Herba Maharani mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba sebelum ini. Sebaik-baiknya mulakan dengan 25 biji dahulu, dan jika badan rasa panas minum banyak air kosong / plain water. Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji.

Kuantiti dalam sekotak Herba Maharani = 6 bebola putih = 300 biji kecil pil Herba Maharani.

  • Jika ambil 10 biji sehari = 30 hari. Waktu sedang period jangan ambil Herba Maharani.
  • Jika ambil 25 biji sehari = 12 hari. After habis sekotak, stop untuk bulan tersebut, and sambung pengambilan selepas habis period.
  • Jika ambil 50 biji sehari = 6 hari. After habis sekotak, stop untuk bulan tersebut, and sambung pengambilan selepas habis period.

Sebulan amalkan satu kotak sahaja Herba Maharani. Setelah habis sekotak, hentikan pengambilan Herba Maharani seketika sehingga period seterusnya datang. Selepas habis period, ulangi cara makan yang sama.

Harga sekotak Herba Maharani adalah RM98.00. Postage ke Semenanjung Malaysia adalah RM9.00 dan postage ke Sabah / Sarawak adalah RM12.00.

Berminat?

Boleh tinggalkan contact number anda di ruangan komen, atau PM saya melalui nombor/email di bawah :-)

- MKay - 

Mobile: +60132288703
Email: nizammkay@gmail.com


KHASIAT BAWANG PUTIH 

BUKAN RAHSIA LAGI !!


Di Malaysia semua bangsa menggunakan bawang putih dalam masakan harian terutamanya masyarakat Cina dan ianya menjadi satu kemestian.
Khasiat bawang putih memang diketahui sangat berguna untuk kesihatan manusia kerana membantu dalam MEMBUNUH PARASIT, MEMBANTU SISTEM PERNAFASAN, PERBAIKI SISTEM PENGHADAMAN dan kandungan tenaga yang rendah.Ia telah digunakan semenjak 510 SM di China sebagai tumbuhan sihat untuk kesihatan manusia.
KAJIAN SAINTIS menunjukkan setiap 100 gram bawang putih mengandungi 623 kJ kalori, karbohidrat (33 g), gula (1 g), serat (2.1 g), lemak (0.5 g), protein (6.39 g), beta karotin ( 5 microgram), thiamine (vitamin B1) (0.2 microgram), riboflavin (vitamin B2) (0.11 microgram), niacin (0.7 mucrogram), asid panthitenik (0.59 microgram), Vitamin B6 (1.2535 micragram), folate (3 microgram), vitamin C (31.2 mg), kalsium (181 mg), zat besi (1.7 mg), magnesium (25 mg), fosforus (153 mg), kalium (401 mg), natrium (17 mg) dan zink (1.16 mg). Kandungan zat lain ialah seperti mangan (1.672 mg) dan selenium (14 micrograms).
Kandungan nutrien ini memberikan bawang putih sebagai SUMBER MINERAL utama untuk kesihatan manusia.
Selain berfungsi sebagai anti bakteria, bawang putih di dapati sangat baik untuk MENGELAKKAN SERANGAN JANTUNG, MENGURANGKAN TEKANAN DARAH TINGGI dan PENYAKIT KANSER. Menjadi satu budaya di Korea dimana orang-orang tua memakan bawang putih mentah di kebun dan kuil. Kajian saintis juga mendapati bawang putih mampu mengurangkan penyempitan kolesterol pada saluran darah dalam kardiovaskular manusia. Kajian lain nyatakan ianya dapat KURANGKAN KANDUNGAN GULA dalam badan dan MENGURANGKAN BATUK.
Bawang putih mempunyai khasiat sebagai antibiotik di dalam tubuh manusia. Bawang ini telah dikenal pasti dapat MEMECAHKAN KOLESTROL yang menyekat perjalanan darah pada salur darah dan kolesterol ini dikenal pasti sebagai punca kepada penyakit darah tinggi.


#0132288703

No comments:

Post a Comment